🕝 2 minuter
SBBK förlänger med guldspelaren Emilia Englund
Publicerad 31 maj 2024 19:00
Uppdaterad 31 maj 2024 19:00
Fotograf: Petra Gau.

Emilia Englund, en av nyckelspelarna från förra årets guldlag, förlänger sin tid i SBBK och spelar ytterligare en säsong.

- Vi är mycket glada att behålla Emilia hos oss, säger Gerard Cunilleras, Head Coach för SBBKs damer.

Englund spelade en avgörande roll i finalserien mot Luleå Basket, där hon spelade över 20 minuter per match och bidrog starkt till lagets framgångar. Hennes prestationer har även lett till en kallelse till Svenska DU20-landslaget.

- Det var helt underbart att spela SM-final tidigare i våras och jag är jätteglad att jag fick vara en del av det laget, det kommer vara ett minne för livet, säger Emilia Englund.

Under sommaren kommer Emilia att delta i flera läger och turneringar. Det börjar med ett läger i Södertälje från den 16 till 20 juni, följt av ytterligare ett läger den 23 juni. Från den 24 till 26 juni deltar hon i Nordiska Mästerskapen, som också hålls i Södertälje. Efter ytterligare ett läger den 27 juni och den 2-3 juli i Södertälje, avslutas hennes landslagsuppdrag med Europamästerskapen i Klaipeda/Vilnius, Litauen, från den 6 till 14 juli.

- Jag tar med mig erfarenhet om hur det kan vara att spela ett långt slutspel med många matcher på kort tid, glädjen av att hela tiden gå vidare och att hårt träning ger resultat och att jag vågar mer än jag tror, säger Englund.

Klubben är stolta över Emilias prestationer och ser fram emot att följa hennes fortsatta framgångar både i SBBK och i landslaget.

- Vi är mycket glada att behålla Emilia hos oss. Hon är en av de bästa unga svenska spelarna i ligan och förra året visade hon stor utveckling under säsongen och hade en stor påverkan på lagets goda resultat. I det nya projektet vill jag hjälpa Emilia att ta ytterligare ett steg framåt som spelare, bli en av de viktigaste delarna av laget som vi bygger kring, och ge henne mer frihet och ansvar att göra fler saker på planen, säger Gerard Cunilleras.

 

Dela artikeln