Nykvarns kommun
🕝 2 minuter
Så många bostadsrätter såldes i Nykvarns kommun
Publicerad 11 december 2022 06:00
Uppdaterad 11 december 2022 02:15

Jens Finnäs, Newsworthy.

Mellan september och november gjordes sammanlagt 37 affärer med bostadsrätter i Nykvarns kommun. Det kan jämföras med 34 vid motsvarande tid i fjol.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda bostadsrätterna i Nykvarns kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,8 miljoner kronor. I hela Stockholms län såldes 10 187 bostadsrätter för i snitt 3,9 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för bostadsrätter i Nykvarn den här månaden. 

Priserna på bostadsrätter sjunker i 92 av landets kommuner, medan de stiger i 20. I merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar. Kartan nedan visar den geografiska spridningen.

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på bostadsrätter i 18 av 24 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Salem där priserna sjönk med 14 procent. I Vallentuna däremot steg priserna med 4 procent. 

19 villor såldes 

Mellan september och november gjordes sammanlagt 19 affärer med villor i Nykvarns kommun. Det kan jämföras med 28 vid motsvarande tid i fjol. 

De sålda villorna i Nykvarns kommun hade ett genomsnittligt pris på 4,5 miljoner kronor.

I hela Stockholms län såldes 2 071 villor för i snitt  6,7 miljoner kronor.

Foto: Creative Commons.

Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för villor i Nykvarn den här månaden. 

Priserna på villor sjunker i 146 av landets kommuner, medan de stiger i 13 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Kartan intill visar den geografiska spridningen.

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på villor i 21 av 21 kommuner, där det redovisats uppgifter om prisutveckling. Störst var minskningen i Nynäshamn där priserna sjönk med 11 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fem av länets 26 kommuner. 

Två försäljningar av fritidshus 

Mellan september och november gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Nykvarns kommun. Det kan jämföras med ett vid motsvarande tid i fjol. 

De sålda fritidshusen i Nykvarns kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor. 

I hela Stockholms län såldes 136 fritidshus för i snitt 3,5 miljoner kronor.

Dela artikeln