🕝 2 minuter
Så laddar supportrarna inför det glödheta derbyt
Publicerad 28 maj 2023 13:09
Uppdaterad 28 maj 2023 13:11

Foto: Daniel Brace

Inför det stundande derbyt mellan Assyriska och Syrianska samlas supportrar från båda klubbarna för att förbereda sig inför den spännande matchen. Med bara några timmar kvar till avspark väntas supportrarna ströma till sina samlingsplatser.

På olika platser i staden samlas de lojala supportrana för att förbereda sig inför det hett efterlängtade derbyt mellan Södertäljeklubbarna.

I Geneta väntas Syrianskas supportrar samlas vid Suryoyo center i Geneta klockan 14:00 där de tillsammans med SAUF i Södertälje arrangera ett ”Blockparty”. Där kommer det att bjudas på grill, dryck, flera aktiviteter för barn, med musik och även försäljning av souvenirer 

– När det väl är dags kommer vi att marschera tillsammans mot arenan, precis som förr i tiden. Alla supportrar vars hjärta slår för rödgult är naturligtvis varmt välkomna. Blockpartyt drar igång kl 14:00 och runt 16:30 kommer vi att påbörja marschen mot arenan, säger Dimitri Karam, Syrianskas klackledare till Telgenytt.

Dimitri Karam, Syrianskas klackledare. Bild Privat.

Även i Hovsjö vid Assyriskas förening klockan 14:00, där klubbens supportrar samlas, anordnas det grillning och en härlig tillställning innan matchstart. Under matchen uppmanas supportarna att klä sig i svart istället för klubbens klassiska röd-vita utstyrsel.

Med matchstart klockan 18:00 är spänningen på topp bland supportrarna från både Assyriska och Syrianska.

– Det är lite pirrigt. Det är alltid så vid derbyn, men det är just dessa matcher man egentligen lever för. Det är i dessa matcher som det finns något extra, där passionen är oändlig. Vi är otroligt taggade och ser verkligen fram emot matchen, säger Dimitri Karam.

Hur tror du matchen slutar?

– Det är svårt att säga. Ett derby är alltid ett derby och har sitt eget liv. Jag vill inte jinxa något, men jag har en positiv känsla inför matchen. Jag vågar inte säga mer än så, säger Syrianskas klackledare

Telgenytt har även sökt Assyriskas klackledare.

Dela artikeln