🕝 1 minuter
Så firade Volkswagen 75 år i Södertälje
Publicerad 15 juli 2023 06:00
Uppdaterad 15 juli 2023 01:30

Pressbild

För att fira 75 år sedan de första Volkswagen-Bubblorna anlände till Sverige, ställde Volkswagen ut klassiska bilmodeller som VW-Bubbla, Golf och ID.3 utanför sitt huvudkontor i Hovsjö.

I juli 1948 anlände fyra helt nya Volkswagen-Bubblor till Helsingborg och fortsatte sedan sin resa till huvudkontoret i Södertälje. Ett historiskt ögonblick markerade början på en 75-årig resa som gjort Volkswagen till ett välkänt varumärke i Sverige.

– Volkswagen har genom historien haft en speciell plats i svenskarnas hjärtan. Flera generationer har minnen från barndomens bilresor med en Volkswagen, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Idag Volkswagen Group Sverige levererat nästan 2,45 miljoner person- och transportbilar med VW-emblemet längs de svenska vägarna. Med ett brett modellprogram, attraktiva bilmodeller och ett starkt återförsäljarnät har Volkswagen blivit synonymt med en folkbil. Modeller som Golf, Passat, Tiguan och T-Roc har under åren varit framgångsrika inom sina respektive segment och har erövrat svenska bilentusiasters hjärtan.

Pressbild

Dela artikeln