Debatt
🕝 1 minuter
"S kallar det demokrati - Jag kallar det bedrägeri"
Publicerad 20 oktober 2022 09:25
Uppdaterad 1 maj 2024 15:17
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

David Winerdal. Foto: Södertälje kommun.

Äntligen maktskifte! Det var så jag och majoriteten av Södertäljeborna tänkte fram till och med i måndags innan David W och Martin A valde att rösta emot sitt egna parti.

Jag förstår inte hur David Winerdal ”tänker på Södertäljes bästa”, och jag förstår framförallt inte varför man väljer att vara kvar i ett parti som bytt linje både på kommunal- och riksnivå, om man nu ser detta som ett problem.

Varför väljer man aktivt att gå emot majoriteten av invånarna i Södertälje? Vad är det som gör att David och Martin känner sig så speciella att de personligen förhindrar detta?

Lämna istället partiet och låt någon som faktiskt delar partiets ideologi få styra! David verkar ändå unna sig lite fika i Socialdemokraternas partimöten. Byt parti bara! 

”Demokratin är ett fulspel. I alla fall i Södertälje”

Personligen ser jag ett problem i det stora hela, och det är att demokratin är ett fulspel. I alla fall i Södertälje.

Hur kan Boel Godner kalla detta styre för stabilt? Det är så långt ifrån stabilt man kan komma skulle jag vilja påstå. S, V, MP och C ska nu alltså bilda majoritet. Eller ska jag snarare säga att David och Martin bildar en majoritet? Allt hänger ju på dessa politiska vildar, som tyvärr känt sig tillräckligt egoistiska att gå emot folket i Södertälje.

”Låt det spegla vad folket röstat på”

Jag förstår inte hur detta är möjligt. Demokrati i all ära, men låt det spegla vad folket röstat på och inte spegla två enskilda politikers tankar om vad som är ”bäst”. Deras handlande har satt käppar i hjulet för Södertäljealliansen som folket röstat på, som nu istället ersätts av en majoritet som ingen av partierna gick till val på. 

Hopplös Södertäljebo.

Dela artikeln