Debatt
🕝 1 minuter
"Respekt för politikerna i KD som står upp för sitt partis vallöfte"
Publicerad 22 november 2022 15:35
Uppdaterad 23 november 2022 09:02
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Mats Pertoft, Fullmäktigeledamot för Miljöpartiet.

All respekt för David Winerdal och Martin Ahlman som står upp för Kristdemokraternas vallöfte till väljarna i Södertälje.

Samma löfte som dom gav i förra valet 2018, som dom har hållit fast vid under hela den gångna mandatperioden i fyra år och som dom gick till val på i årets val 2022: Att inte samarbeta eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna.

Direkt efter valet i år ändrade sig emellertid Kristdemokraterna i Södertälje, bröt sitt löfte till väljarna och började förhandla om ett styre tillsammans med Moderaterna och Liberalerna med stöd av Sverigedemokraterna och Realistpartiet. Tvärt emot vad Kristdemokraterna lovat sina väljare i Södertälje i valrörelsen. Ett solklart svek och löftesbrott.

Desto mer högaktning därför till David Winerdal och Martin Ahlman som fortsätter att stå för sitt och Kristdemokraternas löfte till sina väljare, att inte samarbeta eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna. 

Vi som är förtroendevalda och har fått väljarnas förtroende att förverkliga våra politiska visioner måste värna våra löften till väljarna och respektera dom! 

Detta är ingen lek utan allvar! Löftesbrott som detta bara ökar politikerföraktet!

Mats Pertoft, Fullmäktigeledamot för Miljöpartiet de Gröna Södertälje

Dela artikeln