🕝 1 minuter
Utsattes för rånförsök och misshandel - Två personer gripna
Publicerad 11 augusti 2021 02:00
Uppdaterad 11 augusti 2021 02:00

Tidigt på onsdagsmorgon ringde en man in till larmtjänsten och berättade att han utsattes för ett rånförsök och blivet stucken i Dammkärr strax utanför Södertälje.

Enligt polisens uppgifter skedde rånförsöket i samband med han skulle åka till arbetet vid 06-tiden. Han ska precis satt sig i sin bil när två maskerade personer fram till honom och försökte våldsamt ta hans halsband och i samband med rånet stack de honom med ett vasst föremål.

Rånet misslyckades och gärningspersonerna lyckades inte få med sig något och lämnade platsen, men efter sig lämnades en skadad person.

Han lyckades larmade polisen som snabbt åkte till platsen med polispatruller som genast satte igång en sökinsats och en förundersökning gällande försök till rån och grov misshandel. 

I samband med sökandet stoppades en bilen med två män som stämmande in på signalementet. Männen greps och fördes till förvar och är nu misstänkta för försök till rån och grov misshandel. 

Polisen spärrade av brottsplatsen i Dammkärr för en teknisk undersökning och den utsatte mannen vaken och talbar när han fördes i ambulans till sjukhus. Skadeläget är däremot oklart i nuläget meddelade polisen tidigt på onsdagsmorgonen.

Ett liknade rån skedde för bara två dagar sedan i Hovsjö. I ett garage natten mot tisdag skedde ett rån i ett garage i Hovsjö där två gärningsmän gav sig på en person som precis klev ur sin bil. Även där var männen ute efter halsbandet och hotade med en pistolliknande föremål.

Men den gången kom gärningsmännen undan. Om dessa två händelser har en koppling till varandra är ännu oklart.

Misstänkt rån med pistol i Hovsjö – Flera polispatruller kopplades in

Dela artikeln