🕝 1 minuter
Pressat bolag säljer fastighet till Nykvarns kommun
Publicerad 13 juli 2023 06:00
Uppdaterad 12 juli 2023 22:52

Foto: Alexander Isa

Fernholm & Gustafsson Förvaltning AB och Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har slutfört försäljningen av en bostadsfastighet i Nykvarn. Köparen är det allmännyttiga bolaget Nykvarnbostäder, NYBO.

– Det känns bra att främja tillväxten i kommunen, för oss som ett ungt bostadsbolag. Dessutom bidrar vi genom förvärvet till att långsiktigt säkra Nykvarns behov av olika boendeformer, så att ännu fler kan bo, må bra och utvecklas här, säger Janette Jardefalk vd på NYBO.

Värdet på försäljningen av bostadsfastigheten i Nykvarn är 221 miljoner kronor. Enligt SBB kommer de att använda nettointäkterna från transaktionen för att förstärka bolagets likviditet och finansiella ställning.

– Fastigheten har förädlats av AH i enlighet med vår framtagna affärsplan och är nu färdigutvecklad. Vi har sedan tidigare kommunicerat vårt fokus att genomföra försäljningar för att stärka vår likviditet och återbetala skulder samt att minska antalet JV:n. Det är dessutom extra glädjande att vi fortsätter göra affärer med kommuner och allmännyttiga bolag, säger Leiv Synnes vd Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB

SBB har på senare tid upplevt en betydande kursnedgång på börsen, från en toppnivå på över 45 kronor per aktie i maj 2022 till dagens värde på drygt 6 kronor per aktie.

Fastigheten består av 115 lägenheter och överlåtelsen kommer att äga rum under det tredje kvartalet. Det allmännyttiga bolaget AB Nykvarnbostäder förvaltar för närvarande 576 lägenheter med ett marknadsvärde på 753 miljoner kronor.

Dela artikeln