Debatt
🕝 1 minuter
"INSÄNDARE: Politiskt svek från kommunfullmäktiges majoritet!"
Publicerad 15 juni 2024 08:30
Uppdaterad 15 juni 2024 08:30
Styrande majoritet, Alexander Rosenberg(M), Boel Godner(S) och Lars Greger (MP). Foto: Lucas T
Detta är en insändare. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Massiva höghuskolosser hotar totalt förstöra vårt omtyckta småhusområde - trots tidigare beslut som inte medger höghusbebyggelse!

Det är mycket svekfullt att trojkan som just nu styr Södertälje: Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet tillsammans med höghusbyggaren Titania har ansökt om planbesked för storskalig höghusbebyggelse på 7 våningar intill våra villatomter, helt i strid med formuleringen i det beslutade Östertäljeprogrammet, som inte medger höghus.

Och på kommunfullmäktige 17 juni vill den styrande trojkan fatta beslut om en markanvisning som ger höghusbyggaren Titania rätt till massiv höghusbebyggelse med 1400 lägenheter som skulle exploatera vårt område på ett mycket brutalt sätt, återigen helt i strid med det beslutade Östertäljeprogrammet, som inte medger höghus, och i strid med kommunens arkitekturstrategi och markanvisningspolicy.

"Vi efterlyser hederliga politiker som följer tidigare beslut, som inte går byggherrarnas intressen"

Vi småhusägare i Östertälje förespråkar ett hänsynsfullt och hållbart byggande, och kämpar emot att den styrande trion inte följer tidigare beslut, utan vill att murar av höghusbetong ska omge vår omtyckta småhusgata i stället för dagens gröna lunga.

Vi efterlyser hederliga politiker som följer tidigare beslut, som inte går byggherrarnas intressen, som vill maximera sin vinst genom höghus. Vi vill ha politiker som står upp för oss medborgare som bor här idag och bygger en stad där människor trivs och vill bo kvar! Vilka partier står upp för oss Östertäljebor?

Östertälje-Rosenlunds Villaägareförening och Kummelvägens vänner

Dela artikeln