🕝 1 minuter
Polisen varnar om kvällens razzia
Publicerad 26 maj 2021 02:00
Uppdaterad 26 maj 2021 02:00

Under kvällen kommer Södertäljepolisen att göra jätterazzia mot olika orter i Södertälje.

Polisen kommer att göra razzia tillsammans med Tullverket.

Varför polisen gör jätterazzia är för att upptäcka, förhindra och förebygga att kriminella personer gömmer undan vapen, sprängmedel och narkotika runtom på offentliga platser i Södertälje

Efter mordet i måndags, arbetar polisen mycket intensivt tillsammans med andra regionala enheter och gör allt som står i deras makt för att klara upp brottet.

Polisen kommer att genomsöka allmänna utrymmen i fastigheter, parkeringsplatser, skogsområden och källare. Framför allt i områdena Västergård, Mariekäll, Värdsholmen, Bårsta, Grusåsen och Brunnsäng, det rapporterar polisen på sin Facebooksida.

I samband med detta arbete kommer polisen även använda sig av kamerabevakande drönare i dessa områden. Söken på de olika platser grundas delvis på polisens egna iakttagelser av kriminella som rör sig i dessa områden.

Det är första gången då polisen varnar allmänheten om att ett par razzian kommer att utföras runt om Södertälje.

Så skriver polisen i ett inlägg på Facebook:

”Vi informerar i förhand för att vi vet att det hos många väcker oro när det dyker upp dussintals, om inte tjogtals, poliser i ens närområde. Många kan då tänka ”Jaha, vad har hänt NU då?”

I en live intervju med polischefen Max Åkerwall med länstidningen, vill Max att allmänheten går fram till polisen och pratar med de eller om de har någon slags iakttagelser om gårdagens händelser.

Dela artikeln