🕝 1 minuter
Misstänkt misshandel i Lina Hage - Visade sig vara en svensexa
Publicerad 14 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 14 oktober 2021 02:00

Tidigt på torsdagsmorgonen, vid 09-tiden, fick polisen in flera larm om en misstänkt misshandel, men det visades sig vare en svensexa.

Polisen fick in flera samtal om att flera personer hade knutit fast en man i en stolpe i närheten av Österviksbacken och uppfattades som en misshandel.

Både polis och ambulans rykte ut till platsen och kunde snabbt konstatera att de som hade knutit fast mannen hade gjort som en del av hans svensexa.

– Det visade sig att det rörde sig om en svensexa. Det var ett lite chockat vittne, men situationen lugnade ned sig. Alla var nöjda och glada, säger Daniel Jerrevik, polisens presstalesperson till lt.

”Att ringa 112 vid den här och liknande situationer är rätt. Däremot uppmanas de som ska genomföra en svensexa eller liknande event redan i planeringsstadiet att tänka på hur den planerade aktiviteten uppfattas för den/eller de som passerar. Att inte tänka på detta kan leda till allvarliga konsekvenser samtidigt som det tar polisens resurser, som i högsta grad behövs till annat, i anspråk.”, skriver polisen på sin hemsida.

Dela artikeln