🕝 1 minuter
Polisen får förstärkning "Skapa trygghet för boende och andra människor"
Publicerad 5 september 2021 02:00
Uppdaterad 5 september 2021 02:00

I ett pressmeddelande informerades det att Polisen i Region Stockholm från och med lördag får en tillfällig förstärkning i två veckor av poliser från region Väst. Detta på grund av hårt tryck på poliser i Stockholmsområdet med bland annat många skjutningar.

– Den senaste tidens många skjutningar har inneburit ett hårt tryck på polisområde Stockholm nord, inte minst lokalpolisområde Järva. Genom förstärkningen frigör vi utrymme för den ordinarie resursen i Järva att intensifiera sitt lokala arbete mot fokuspersoner, med utredning och brottsförebyggande arbete, säger Robert Karlsson, biträdande regionpolischef i Stockholm i pressmeddelandet.

Polisens nationella operativa avdelning, NOA, har sedan tidigare skickat förstärkning till Polisen i region Stockholm som nu förstärks ytterligare med poliser från region Väst.

– Vi gör allt vi kan för att bryta utvecklingen och skapa trygghet för boende och andra människor som verkar och befinner sig i de aktuella områdena. I sådana här situationer är det en stor fördel att vi är en polismyndighet och att vi kan hjälpa varandra där det bäst behövs, säger Robert Karlsson i pressmeddelandet.

Idag hyllas poliser över hela landet – Södertäljepolisen: “Fantastisk arbetsplats”

Dela artikeln