🕝 1 minuter
Polisen efterfrågar iakttagelser efter mordet i Geneta
Publicerad 25 maj 2021 02:00
Uppdaterad 25 maj 2021 02:00

Måndagen den 24 maj sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkering i Geneta i Södertälje. Ingen är ännu gripen för mordet. Polisen uppmanar den som har gjort iakttagelser eller har information i övrigt om händelsen att kontakta polisen.

Polis och ambulans beordrades strax efter klockan 11 den 24 maj till en parkering vid Vasa handelsplats i Geneta med anledning av uppgifter om en skottskadad person. På platsen anträffades man i 40-årsåldern. Mannen avled av sina skador och anhöriga är underrättade.

En förundersökning gällande mord är inledd och flera resurser arbetar på olika sätt för att lagföra den eller de gärningspersoner som är ansvariga för mordet.

– Minst en gärningsman har gått fram och skjutit målsägande på nära håll. Han har sedan flytt springande från platsen. Gärningsmannen var mörkklädd och hade någon typ av maskering för ansiktet. Vittnesuppgifter gör gällande att gärningsmannen kan ha uppehållit sig på platsen ett en stund innan brottet, säger utredningsledare Jonas Forslund.

Polis arbetar nu intensivt med att samla in och analysera information. Ett stort antal förhör har hållits och ytterligare kommer att hållas. En teknisk undersökning av brottsplatsen är gjord. Poliser finns på plats i informationsinhämtande och trygghetsskapande syfte.

Tipsa polisen

Polisen uppmanar den som har gjort iakttagelser från händelsen eller har information i övrigt som kan sättas i samband med mordet att kontakta polisen på tfn 114 14, via polisens tipsformulär eller genom att ta kontakt med polis på plats. Du kan också besöka närmaste polisstation. Du får vara anonym. 

Dela artikeln