Debatt
🕝 1 minuter
"Polisen bör stoppa Paludans framfart i Södertälje"
Publicerad 5 augusti 2022 13:19
Uppdaterad 1 maj 2024 15:17
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Paludan bränner koranen. Foto: Creative Commons.

Polisen bör stoppa Paludans framfart i Sverige och givetvis det planerad besöket i Södertälje.

Om han beviljas att demonstrera på flera platser i Sverige anser jag att myndigheterna, som hänvisar till ”yttrandefriheten”, medvetet utlöser ett visst beteende.

Yttrandefriheten är en av de finaste regeringsformerna Sverige har, men att polisen gång på gång beviljar denna högerextrema dansk tillstånd att demonstrera i Sverige och hänvisar i media till yttrandefriheten låter inte rimligt i mina öron.

Att syfta till yttrandefriheten och anse att Paludan har rätt till att demonstrera om saken är enligt min mening att dela åsikter med högerextremisten.

Polisen har rätt att neka Rasmus Paludans ansökan om allmänna sammankomst och det framkommer tydligt i ordningslagen.

”Polisen kan endast vägra tillstånd till en allmän sammankomst om det är nödvändigt med hänsyn till ordningen eller säkerheten vid sammankomsten. En allmän sammankomst kan även förbjudas om det vid en sammankomst av samma slag tidigare uppkommit svårare ordningsstörningar eller avsevärd fara för de närvarande.”

Fakta och text från Polisens hemsida.

Läs och bedöm själva.

Om polisen fortsätter att tillåta högerextremisten att provocera en hel folkgrupp, trots tidigare ordningsstörningar och utsätter närvarande för avsevärd fara, så är det enligt min mening en avsiktlig framkallande handling.

Jag identifierar mig inte med islam, men har fina vänner som tillhör religionen.

Hade polisen beviljat en demonstration där en person planerar att bränna, låt säga, den svenska flaggan under midsommar framför firande svenskar?

Jag tycker att Paludans ansökningar om att demonstrera bör nekas av ansvariga myndigheter.

En som värnar om yttrandefriheten.

Dela artikeln