🕝 1 minuter
Polis åtalad för bedrägeri - förlorar jobbet vid en fällande dom
Publicerad 9 juli 2024 08:00
Uppdaterad 9 juli 2024 11:38
Arkivbild: Shamash Oyal

En polis i Södertälje, som misstänks för inblandning i assistansbedrägerier tillsammans med flera andra, riskerar att förlora sin tjänst om han döms.

En polis i Södertälje står åtalad för inblandning i ett omfattande assistansbedrägeri. Enligt ett yttrande från personalansvarsnämnden kommer polismannen att avskiljas från sin tjänst om han döms, oavsett om det blir för grovt bedrägeri eller bedrägeri av normalgraden.

Polismannen, som anklagas tillsammans med sina syskon och en svåger, nekas till anklagelserna om att ha fuskat med assistansersättning till ett värde av sammanlagt 6 miljoner kronor. Pengar från Försäkringskassan för assistans de påstått sig ha utfört åt sin far i Södertälje, men som enligt åklagaren aldrig har utförts.

Han greps och häktades 2021, men släpptes senare eftersom åklagaren bedömde att han inte kunde påverka utredningen genom att vara på fri fot.

Polismyndighetens ansvarsnämnd har nu tydligt meddelat att mannen kommer att förlora sitt jobb om han fälls, inför den rättegång som inleds i september.

Dela artikeln