🕝 1 minuter
Pojke påkörd av buss - Fördes till sjukhus med ambulans
Publicerad 4 juli 2022 14:00
Uppdaterad 4 juli 2022 12:51

Foto: Arkivbild / Alex Ataseven.

Den gångna veckan blev en pojke i 10-årsåldern påkörd av en buss efter en olycka vid i Moraberg i Södertälje och fördes till sjukhus med ambulans.

Nu har busschaufförens arbetsgivare Nobina anmält olyckan som tillbud till Arbetsmiljöverket.

Olyckan inträffade tisdagen den 28 juni vid ett övergångsställe i Moraberg där pojken, enligt inkomna uppgifter, ska ha sprungit framför bussen.

Men busschauffören hann inte regera när pojken gjorde en oväntat tvärvändning.

Plötsligt tvärvänder pojken och springer tillbaka, bussen hinner inte stanna, pojken träffas av bussens hörn.”, skriver Nobina i anmälan till Arbetsmiljöverket.

Pojken, som enligt Nobina beskrivs vara i 9-10-års åldern, får hjälp av bussföraren som snabbt larmar räddningstjänsten. Tillsammans med sin far fördes den unga pojken med ambulans till sjukhus för vård, men i nuläget är det oklart hur allvarligt pojken skadats i samband med händelsen.

Efter olyckan fortsatte busschauffören sin rutt vidare mot Östertälje där han vid tillfälle planerade att informera Nobinas centrala trafikledning om olyckan, Men blir stoppad av polis innan han hinner göra det

Föraren som står på vägbanan med bussen fortsätter mot Östertälje och tänkte där larma till CTL, under tiden hinner polisen få in larmet och åker efter bussen och tar föraren till förhör.”, framgår det i anmälan.

En utredning pågår om föraren gjort sig skyldig till brott efter olyckan vid Moraberg.

Dela artikeln