Debatt
🕝 1 minuter
"Pigge har rätt om Södertälje – "Det är sorgligt""
Publicerad 5 november 2023 09:00
Uppdaterad 1 maj 2024 15:01
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Multi entreprenören från Gotland, Pigge Werkelin, arrenderade Farstanäs Camping av Södertälje kommun i flera år. Foto: Södertälje kommun/Creative Commons

Svar på debattinlägg: – Granberg, RP: Kommunen ska inte bygga lyxkrog i Farstanäs

Tack, Granberg, för att du talar ur skägget när alla andra politiker stoppar huvudet i sanden. Har oppositionen spansk siesta?

Det är få som verkligen förstår vilken ekonomisk katastrof Farstanäs är för Södertäljes skattebetalare. Men vi har nästan slutat reagera på slarviga Södertäljepolitiker och tjänstemän, likt vår obefintliga reaktion när någon skjuts till döds i Sverige. Vi rycker på axlarna, vilket vi inte bör.

Det som fick mig att reagera var Farstanäs Campings tidigare arrendator, Pigge Werkelins kommenterade svar på Granbergs inlägg. Att Södertälje kommun tappade 90 procent av intäkterna, men istället visar de upp sig stolt i LT och lyfter fram att Farstanäs redovisar bättre intäkter.

En person som Pigge, med erfarenhet från gotländska Kneippbyn, hade kunnat skapa magi för Södertälje. Istället väntar enorma kostnader för oss skattebetalare. Jag säger som Pigge kommenterade om Granbergs artikel: ”Det är sorgligt.”

/Camparen

Läs även: – Uppåt för Farstanäs camping – ”Har burit frukt”

Dela artikeln