Södertälje kommun
🕝 2 minuter
Petra nomineras till Svenska hjältar - "Otroligt hedrad"
Publicerad 17 oktober 2022 06:00
Uppdaterad 18 oktober 2022 09:58

Foto: Alex Ataseven.

I fjol uppmärksammade Telgenytt eldsjälen Petra Jacob som aktivt satsar på ungdomar i utsatta områden.

Nu uppmärksammas Jacob för sina fantastiska insatser på riksnivå när hon nomineras till Svenska hjältar.

– Jag känner mig otroligt hedrad för nomineringen, säger grundaren för Lebi Skol IF, Petra Jacob, till Telgenytt.

Svenska hjältar är ett initiativ av Aftonbladet och startades för drygt 15 år sedan. Varje år uppmärksammas personer som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet och prisas under en gala som hålls i december.

Nu riktas strålkastarljuset mot eldsjälen, Petra Jacob, som lyckats locka till sig hundratals ungdomar i utsatta områden – genom projektet Lebi Skol IF.

– Jag blev chockad faktiskt och först trodde jag det var en av mina bröder som drev med mig. Vi brukar skämta mycket mellan varandra, säger hon till Telgenytt.

Svenska Hjältar-galan från Cirkus i Stockholm vid ett tidigare tillfälle. Pressbild.

Men ganska snabbt insåg hon att det var representanter från Aftonbladet som kontaktade henne och inte något påhitt. Då kände hon omgående en stor tacksamhet över att de vill belysa vikten i deras dagliga arbete.

– Den här nomineringen symboliserar hopp och ljus för våra undsomsledare och de unga vi jobbar med idag. Timingen med nomineringen kom väldigt lägligt med tanke på det som händer just nu i Södertälje. Jag må vara nominerad, men de riktiga hjältarna är alla våra fantastiska ungdomsledare och vår områdeskoordinator Lucy Bisso, säger Jacob och fortsätter.

– De är ryggraden i verksamheten och det är tack vare dem som vi kunnat växa från ett utsatt område och skola, till fyra områden och skolor på 2,5 år. Nu inkluderar vi över 250 barn i veckan genom organiserad och regelbunden träning efter skoltid. Jag spricker av stolthet när jag ser deras utveckling och framgång i att vara en bra ledare och förebild för dem yngre barnen, avslutar Petra Jacob.

Svenska hjältar-juryn kommer att utvärdera alla inkomna nomineringar och därefter utse sex hjältar som prisas galan i december.

Läs även: – Efter dödsolyckan i Enhörna – Melvin från Södertälje prisas som Årets Livräddare

Dela artikeln