Nöje
🕝 2 minuter
Petra Jacob utsedd till Årets ledare på Eldsjälsgalan
Publicerad 15 maj 2023 22:40
Uppdaterad 16 maj 2023 00:46

Magdalena Andersson tilldelar Petra Jacob utmärkelsen. Foto: Folkspel

Först fick hon ta emot pris som Årets Eldsjäl i kategori Ledare. Sedan utsågs Petra Jacob till Årets Eldsjäl i alla kategorier. – Hoppas ni ser vad er mamma gör för andra och fortsätter i samma fotspår. Idrott är till för alla. Älskar er, sade hon som en hälsning till sina fyra barn i samband med prisutdelningen.

– Jag har svårt att ta in att jag vunnit båda priserna, säger Petra Jacob till Telgenytt sent under måndagskvällen.

Under måndagskvällen utsågs Petra Jacob, grundare av Lebi skol IF, till Årets ledare på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm. Genom att grunda Lebi skol IF, en idrottsförening som erbjuder aktiviteter och stöd till ungdomar i områden där det kan vara svårt att hitta meningsfulla sysselsättningar, har hon gjort en stor skillnad i många ungas liv.

Nu har hennes insatser uppmärksammats på nytt, genom utmärkelsen Årets ledare från organisationen Folkspel. Priset delades ut på Eldsjälsgalan på Cirkus i Stockholm, där Petra Jacob hyllades för sitt arbete och sin insats för samhället.

Petra Jacob från Södertälje utsågs till Årets Ledare och Årets Eldsjäl. Foto: Folkspel

– Under galan har det varit otroligt energifyllt att få höra hur tidigare engagerade idrottare i Sverige imponerats över vårt arbete. Det ger oss kraft att fortsätta, säger hon.

Bland prisutdelarna fanns kända namn som Kajsa Bergqvist, Pia Salming och tidigare statsministern Magdalena Andersson. Det var en stolt och rörd Petra Jacob som tog emot utmärkelsen, som hon ser som en bekräftelse på att hennes arbete har betydelse och gör en skillnad för många ungdomar.

– Jag känner mig så tacksam och hedrad, men det här priset är inte enbart till mig, utan alla som hjälper till, säger Jacob.

Utöver utmärkelsen tilldelas Petra Jacob ett stipendium och ett belopp på totalt 75 000 kronor.

Motivering, Årets Eldsjäl:
”Med driv, engagemang och insikt erbjuder hen alternativ och tar med hjälp av ett växande nätverk, av nya ledare och, föräldrar, ansvar för barn och unga i syfte att förebygga psykisk och fysisk ohälsa, för att motverka vägar in i utsatta miljöer, för att ge förutsättningar till ett bättre liv och därmed goda samhällsmedborgare”

Dela artikeln