🕝 1 minuter
Patrik Karlkvist skänker prispengar till moderklubben Södertälje SK
Publicerad 22 april 2022 02:00
Uppdaterad 22 april 2022 02:00

Foto: Svenska spel.

När Tre Kronor under onsdagen spelade första av två matcher i Halmstad mot Danmark inför VM, utsågs Patrik Karlkvist till matchens bästa spelare.

I samband med utmärkelsen fick han ta emot Hejapriset och 5 000 kronor som han valde att skänka till moderklubben i Södertälje.

– Det känns naturligt att välja min moderklubb. Jag är glad över att kunna ge tillbaka ungdomshockeyn, säger forwarden Patrik Karlkvist efter utmärkelsen.

Hejapriser är ett samarbete med Svenska spel och innebar att Karlkvist fick skänka prissumman på 5 000 kronor till valfri svensk ishockeyförening.

Trots att det passerat 10 år sedan Patrik sist spelade med SSK tvekade han inte att skänka summan till moderklubben Södertälje SK.

– Fantastiskt kul att Patrik tänkte på oss i SSK, säger Robert Andersson klubbdirektör på Södertälje SK till Svenska Spel när han fick beskedet.

– Vore en dröm för många SSK-supportrar om han någon gång återvände till SSK. Dessutom är det i linje med den livslånga relation vi vill skapa med alla som varit engagerade i klubben genom åren. Min tanke är att visa uppskattning för våra engagerade ungdomsledare med detta bidrag, säger klubbdirektören.

Dela artikeln