🕝 1 minuter
Passagerarflygplan cirkulerar runt Södertälje
Publicerad 14 juni 2021 02:00
Uppdaterad 14 juni 2021 02:00

Vid 21 tiden på torsdagskvällen hördes ett kraftigt ljud mellan molnen i Södertälje. Med flera blickar mot skyn flög ett passagerarflygplan ut ur molen för att sedan cirkulera runt staden. Tips kom in från boende i både Geneta, Ronna, Brunnsäng och i City.

Oroliga och ovetande om varför planet cirkulerade runt staden fick Telgenytt flera tips om situationen.

Telgenytt kontaktade Bromma flygplats som kunde informera att det var ett flygplan från Bryssel som skulle landa på Bromma flygplats. Varför passagerarplanet cirkulera runt staden är ännu oklart.

När Telgenytt kontaktade Bromma flygplats kunde en av Swedavia personal berätta att den planet landar, klockan 21:37 lokal tid .

Vid 21:43 flyger planet fortsatt över Södertälje området.

Shamash Oyal/ Telgenytt

Hur är det möjligt att ett flygplan med Passagerare cirkulerar nära bostadsområden i Södertälje?

– Det kan bero på att flygplanet håller på att landa men även att vi har problem på landningsbanan, säger en av Swedavia’s personal.

Enligt uppgifter till Telgenytt, ska passagerarplanet ha landat i Arlanda Flygplats, varför den landade där, är det i nuläget oklart

En av Telgenytt’s uppgifter skriver ”Enligt vissa flygforum beror det på att vindarna runt Bromma var väldigt hårda vilket försvårade inflygningen. Därav att man valde Arlanda istället”

Dela artikeln