🕝 1 minuter
Pappa åtalas för mord på sin 9-årige son i Rosenlund
Publicerad 1 maj 2024 10:00
Uppdaterad 1 maj 2024 14:45
Foto: Shamash Oyal

Åtal har väckts mot en man i Södertälje för mordet på sin nioårige son i januari. En rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen lider av en allvarlig psykisk störning.

(Annonslänk)

Händelsen inträffade den 8 januari i Rosenlundsområdet i Södertälje, där polis och räddningspersonal larmades till en bostad efter rapporter om en allvarligt skadad pojke. Trots omedelbara livräddande insatser och transport med ambulanshelikopter till sjukhus, kunde pojkens liv inte räddas.

Pappan, som befann sig i bostaden, greps och erkände mordet på pojken under förhör.

Efter händelsen inleddes en omfattande utredning som inkluderade en rättspsykiatrisk undersökning av pojkens far. Resultaten av undersökningen visade att mannen led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för gärningen. Trots denna diagnos har åklagaren valt att väcka åtal mot mannen för mord, baserat på bevis och mannens egna erkännande under förhören.

– Det rör sig om en oerhört tragisk händelse där ett barn mist livet. Utifrån det som framkommit under förundersökningen så gick det inte att förutse att något sådant skulle kunna ske, säger Kammaråklagare Anna Lapinska. 

Åtalet har nu formellt väckts, och fallet förväntas gå till rättegång där domstolen kommer att ta ställning till både mordanklagelsen och den tilltalades psykiska hälsa.

Pojken fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men hans liv kunde inte räddas.
Foto: Shamash Oyal

Dela artikeln