🕝 1 minuter
Oreda i stadshuset - Ännu en kommunchef tvingas lämna
Publicerad 30 augusti 2023 15:00
Uppdaterad 30 augusti 2023 15:07

Arkivbild

Efter HR-chefens oväntade avgång har det meddelats att ännu en toppchef lämnar stadshuset. Denna gång är det exploateringschefen Sofia Cedergren som, enligt uppgifter till Telgenytt, har blivit utköpt av kommunen.

Under gårdagen kom nyheten att Johan Lifverstrom, HR-chefen, plötsligt avslutade sin tjänst efter en 13-årig anställningsperiod. Till SVT berättade Lifverström att beslutet att sluta var spontant, men enligt uppgifter till Telgenytt handlar det om att 63-åringen antingen blivit avskedad eller utköpt.

Samma dag som ska en annan chef tvingats till att lämna stadshuset. Enligt en uppgiftslämare rör det sig om den tillförordnade exploateringschefen, Sofia Cedergren, som indikerarts ha köpts ut av kommunen. Ett besked, som enligt flera källor, kom som en chock för henne och att hon varit helt förtvivlad över det plötsliga beskedet.

Orsaken ska enligt Lt vara den kritik som riktats mot kommunen angående exploateringsfrågor. Tidigare hade ansvaret vilat på en tjänsteman som tvingades avgå på grund av anklagelser om mutbrott. Denna börda lades senare över på andra, inklusive Sofia Cedergren, som då tillträdde som tillförordnad exploateringschef. Enligt tidningens uppgifter får hon nu bära skulden för den kritik som riktats mot kommunen.

Inte den första som tvingats avgå.
Enligt källor till Telgenytt är Sofia Cedergren inte den första som har tvingats lämna eller blivit utköpt av kommunen på senare tid. Enligt en uppgiftslämare befinner sig även flera andra personer i en osäker situation samt att det råder en känsla av oreda inom kommunhuset.

Telgenytt söker Sofia Cedergren för en kommentar.

Läs även: – Kommunchef anmäld för brott mot offentlighetsprincipen

Dela artikeln