Debatt
🕝 1 minuter
"INSÄNDARE: Oacceptabelt att våra vägar inte underhålls av kommunen"
Publicerad 12 juni 2024 08:00
Uppdaterad 12 juni 2024 08:00
Detta är en insändare. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

"Som motorcyklist utsätter detta mig och andra för allvarlig fara.", skriver skribenten i insändaren.

Jag skriver angående en allvarlig fråga som påverkar säkerheten för motorcyklister i vår kommun. Sedan början av våren har jag noterat att gatorna i Södertälje inte har sopats ordentligt från grus, vilket skapar farliga förhållanden för alla trafikanter, men särskilt för oss som kör motorcykel.

Varje rondell är fylld med grus, och många vägar har stora grusplättar som ökar risken för att halka. Som motorcyklist utsätter detta mig och andra för allvarlig fara. Ett fall på grund av grus kan leda till allvarliga skador, både för motorcyklisten och andra trafikanter.

Det är oacceptabelt att våra vägar inte underhålls på ett säkert sätt av kommunen. Jag ber er att omedelbart prioritera sopning av gatorna för att avlägsna allt grus.

Säkerheten på våra vägar måste tas på största allvar, och det är ert ansvar att se till att detta sker. Jag ser fram emot att se konkreta åtgärder tas för att åtgärda detta problem snarast möjligt. Tills dess, hoppas jag att ni förstår allvaret i situationen och de risker som vi motorcyklister dagligen utsätts för.

Motorcyklisten

Dela artikeln