🕝 1 minuter
Nytt samarbete för ökad transparens och spårbarhet
Publicerad 1 oktober 2023 06:00
Uppdaterad 30 september 2023 20:39

Foton: Söderenergi.

Ett nytt samarbete mellan Söderenergi och Ragn-Sells inleds för ökar transparens och spårbarhet för avfall. – Vi är mycket glada över detta samarbete, säger Mikael Hedström, vd för Ragn-Sells.

Samarbetar mellan bolagen innebär förbättring av avfallshanteringens transparens och miljövänlighet. Returträ, från Ragn-Sells, omvandlas till värme, el och användbara produkter som salter för halkbekämpning och gödsel. Detta stöder en cirkulär ekonomi genom att minska behovet av nya råvaror och bidrar till avgiftning genom borttagning av tungmetaller.

– Vi tar prover och utför analys på alla våra leveranser. När vi kopplar ihop dessa data med våra anläggningars prestanda kan vi erbjuda ett verifikat till Ragn-Sells som konkret visar nyttorna vi åstadkommer i vårt samarbete. Det är något som vi ser att framtidens återvinningsföretag efterfrågar, och även deras kunder. Vi tror och hoppas att detta kommer att bli standard i framtiden, säger Karin Medin, vd på Söderenergi.

Fördelar inkluderar minskade CO2-utsläpp och ökad metallåtervinning. Ett kommande verifikat kommer att bevisa dessa resultat med noggranna mätningar från Söderenergi.

Samarbetet fokuserar på biobränslen och verksamhetsavfall, men inte hushållssopor.

Karin Medin, vd på Söderenergi och Mikael Hedström, vd för Ragn-Sells.

Dela artikeln