🕝 1 minuter
Nytt koloniområdet invigdes i Järna - "Stort intresse för odling och ekologi"
Publicerad 10 september 2021 02:00
Uppdaterad 10 september 2021 02:00

Bild/Foto: Södertälje kommun

Senast Södertälje kommun invigde ett koloniområde var för 23 år sedan, men i helgen var det äntligen dags. Förra veckan, 4 september, slog man ner spaden i jorden och planterade ett mullbärsträd för att symbolisera invigningen av det nya koloniområde vid Mora gård i Järna.

– Många människor i Järna har ett stort intresse för odling och ekologi. Det känns bra att vi kan möta upp det från Järna kommundelsnämnd och skapa ett helt nytt område med odlingslotter, sa invigningstalaren Hanna Klingborg, ordförande i Järna kommundelsnämnd till Södertälje kommun.

Det nya koloniområde vid Mora gård invigdes av Södertälje kommun tillsammans med Järna odlarförening och gjort plats för 45 nya odlingslotterna, bod, dass, en mindre parkeringsplats, gemensamma och fikaytor.

Området är placerat utmed ett av Järnas mest omtyckta promenadstråk, Morarundan. Här finns nu 45 nya odlingslotter, bod, dass, en mindre parkeringsplats och gemensamma fikaytor. Under hösten ska även häck och fler träd planteras, och så återstår det att borra en egen brunn för vattenförsörjningen.

 – Det känns väldigt stort att inviga 45 nya odlingslotter eftersom det var 23 år sedan som kommunen anlade ett nytt koloniområde. Dessutom är det extra roligt att det ligger placerat i en av våra kommundelar, säger Åsa Waldenström, projektledare för odlingsstrategin på Samhällsbyggnadskontoret till Södertälje kommun.

Dela artikeln