Nykvarns kommun
🕝 2 minuter
Nykvarnsprofilerna väcker liv i Folkets park – anordnar festival
Publicerad 1 maj 2024 01:12
Uppdaterad 29 maj 2024 01:12
Daniel Fridström och Jonas Tygesén anordnar en konsert per sommarmånad. Foto: Alexander Isa

Nykvarns Folkets park förvandlas till en livlig festivalplats denna sommar. Arrangörerna, de lokala profilerna Jonas Tygesén och Daniel Fridström, bjuder in till tre festlördagar och lovar tre härliga tillställningar med folkkära artister.

Nykvarns välkända profiler och trubadurvännerna, Jonas Tygesén och Daniel Fridström, är hjärnorna bakom denna sommarens höjdpunkt i kommunen. Med en återupplivning av Folkets park vill de återskapa den folkfest som parken var känd för under dess glansdagar. Konceptet, ”JUNI, JULI, AUGUSTI”, erbjuder inte bara livemusik från diverse artister och DJ:s utan även underhållning och tävlingar i form av musikquiz och trubadurspelningar

Den 29 juni öppnar Folkets Park för den första av tre sommarfestivaler. Foto: Alexander Isa

Idén kläcktes på en alptopp i Italien där vi båda enades i att Nykvarn måste väckas till liv. Vår fina Folkpark var en gång den mest naturliga samlingsplatsen i Nykvarn, men har ofta stått öde sedan sina glansdagar fram till slutet av 90-talet. Detta vill vi nu ändra på och i samband med att Nykvarns kommun fyller 25 år är tidpunkten bättre än någonsin, säger vännerna Daniel Fridström och Jonas Tygesén till Telgenytt

Förutom musikupplevelser kommer parken att vara utrustad med ett område för foodtrucks och en bar med alkoholservering där besökare kan njuta av allt från street food till traditionella grillrätter och kalla drycker.

Festivalen är utformad för att välkomna alla åldrar. Ungdomar under 18 år får komma in i målsmans sällskap, och barn under 7 år har fri entré.

Här planeras en bar med alkoholservering.
Foto: Alexander Isa

– I sommar släpps filmen Sommartider som handlar om Gyllene Tiders genombrott och framgångssaga. Delar av inspelningen har skett just i Nykvarns Folket park. Som en hyllning till detta har vi valt att kalla vårt projekt för JUNI, JULI, AUGUSTI med en konsert per sommarmånad.

Initiativtagarna ser detta som början på en långsiktig tradition och en möjlighet för Nykvarns invånare att återknyta till sin lokala mötesplats. Med en plan för att etablera festivalen som en återkommande sommarhändelse, hoppas de att Folkets park återigen ska bli hjärtat i Nykvarns samhällsliv.

Hur många besökare räknar ni med per tillfälle?

– Det är svårt att säga. Det finns kapacitet för över 3000 personer, men vi tror på 1500 per tillfälle.

Vid premiären den 29 juni uppträder bandet Sprängsten på festivalen samt Sveriges populäraste Gyllene Tider tribute band Moderna Tider. I juli välkomnas Björn Rosenström och Rockpojkarna, medan Anna Vee och STHLM Jukebox avslutar festivalserien i augusti, arrangerad av Tygesén och Fridström.

Festivaldagarna är satta till den 29 juni, 20 juli och 17 augusti, vilket ger alla chans att vara en del av denna nya tradition. Mer information om biljettförsäljning och program finns tillgänglig på evenemangets officiella hemsida: www.junijuliaugusti.se.

Dela artikeln