🕝 1 minuter
Nykvarnsbor näthandlar mest i hela landet
Publicerad 9 maj 2023 10:15
Uppdaterad 9 maj 2023 01:39

Pressbild, Klarna

Nykvarns kommun är på topp-10-listan med störst onlineförsäljning per capita. Det visar en färsk rapport som sammanställas av Klarna.

Stockholm är den svenska regionen som har mest onlinehandel per capita enligt Klarnas senaste rapport. Rapporten visar också att smycken och accessoarer är favoritkategorin för stockholmare, medan underhållning, elektronik och apoteksprodukter är populära över hela landet.

Nästan en av tre svenskar handlar online varje vecka, oftast på söndagskvällar klockan 21.

– Sverige sticker ut internationellt när det gäller just apoteksprodukter. Under fjärde kvartalet köpte dubbelt så många svenskar apoteksvaror på nätet, jämfört med det globala snittet”, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

Nykvarn är en av kommunerna med störst onlineförsäljning per capita i landet. Norrbotten och Uppsala är de regioner som kommer på andra och tredje plats, medan Västernorrland är den som handlar minst online. Handelsvanorna varierar också mellan regioner, där sport, hobby och fritidsprodukter är populära i norra halvan av landet, medan kläder och skor och nöje och underhållning är populära i andra regioner.

(Annonslänk)

Dela artikeln