Sport
🕝 2 minuter
Nykvarns brottare glänste med SM-medaljer i Skövde
Publicerad 19 mars 2024 18:18
Uppdaterad 19 mars 2024 18:18

Nykvarns Brottarförening i Skövde.
Foto: Privat

Under helgen lyckades Nykvarns Brottarförening göra ett imponerande avtryck vid ungdoms-SM i Skövde, där de erövrade tre medaljer. Denna framgång markerar början på en ny era för föreningen, som tidigare firat stora triumfer genom syskonen Kevin och Denise Makota Ström.

Det var en händelserik helg för Nykvarns Brottarförening i Skövde, där unga talanger steg fram och fortsatte föreningens tradition av mästerskapsframgångar. Klubben, känd för att ha fostrat mästare på internationell nivå, visade återigen sin styrka genom en ny generation brottare.

(Annonslänk)

Engla Meijer, tävlande i 57 kg-klassen, banade väg för föreningens framgångar under lördagen genom att dominera motståndet ända fram till finalen. Trots en tuff match lyckades Meijer säkra ett silver, vilket satte tonen för resten av helgen.

På söndagen var det dags för Sofia Tuominen Mirkovic och Sascha Touch att ta plats på mattan. Båda utmärkte sig med enastående tekniker i sina respektive viktklasser, 69 kg och 60 kg, och belönades med varsitt brons. Leo Dahlberg, som deltog främst för erfarenhetens skull, kämpade väl och nådde en fjärdeplats.

Trots att Nykvarns Brottarförening är relativt liten i jämförelse med många andra klubbar, imponerade de stort genom att placera sig på en tionde plats bland totalt 71 deltagande klubbar. Detta resultat speglar inte bara talang och hårt arbete utan även kvaliteten på coachingen från Gerry Ström, Kevin Makota Ström och Nicklas Meijer.

Stoltheten hos coacherna och klubben som helhet är påtaglig efter denna helgs prestationer. Nykvarns Brottarförening har återigen bevisat att de är en kraft att räkna med på den svenska brottningscenen, nu och i framtiden.

Engla Meijer kammande hem silver i Skövde.
Foto: Privat

Sofia Tuominen Mirkovic på en trejde plats.
Foto: Privat

Sascha Touch på en tredje plats.
Foto: Privat

Dela artikeln