🕝 1 minuter
Nykvarn vann hemma mot toppkonkurrenten
Publicerad 25 september 2021 02:00
Uppdaterad 25 september 2021 02:00

Liam Arvidsson blev stor matchhjälte under lördagens hemmapremiär mot AIK. Tre mål och en assist från hans klubba inför 352 åskådare i nya Furuborgshallen.

Det var dock en annan spelare som skulle kliva fram tidigt i dagens match. Oscar Fondelius var starkt bidragande i hemmalagets målproduktion från sin backposition matchens första tio minuter.

Kombinerat med bröderna Ahlroth gjorde Fondelius 1-0 efter en diagonalare från offensivt hörn av Valdemar, för att sedan själv spela fram en fristående Karljohan till 2-1. Båda målen kom efter ett offensivt frislag. AIK kvitterade innan periodslut genom Kim Guilotte, på egen hand.

Det smällde tidigt även i den andra perioden. Liam Arvidsson två gånger om, med dubbla pass från Tegelby. AIK reducerade tätt därpå till 4-3 genom återvändaren Oskar Hagberg, som de två senaste säsongerna huserat i SSL-laget Linköping.

AIK fick sedan en ypperlig chans att kvittera och även ta ledningen i matchen. Hemmalagets stjärna, Oscar Janthe, åkte ut 2+2 minuter för fasthållning och sedan hårt spel när han tryckte AIK:s Lieback Asp regelvidrigt över sargen. Totalt fick Nykvarn sitta 10 minuter i utvisningsbåset, och det utan insläppt mål bakåt. Man har nu ett 100% boxplay efter sex numerära underlägen på två spelade matcher.

Simon Westgärds utökade hemmaledningen efter en styrning på Karljohan Ahlroths skott, 01:09 in på den sista perioden. Här lade Nykvarn in ytterligare en växel och utvisningarna började komma även för gästerna. Oscar Janthe till 6-3, Valdemar Ahlroth med sin andra assist för dagen.

Matchens lirare Arvidsson punkterade sedan matchen tillsammans med landslagsaktuella Hampus Ahrén, genom att assistera varandra till ett varsitt mål i öppen bur. Slutresultatet skrevs till 8-3

Nykvarn leder nu serien som enda lag med full pott efter två omgångar spelade. Nästa match spelar man på lördag 15:00 mot Gävle GIK, även den hemma i Furuborgshallen.

Text: LINUS DAHLSTRÖM