🕝 1 minuter
Nyamko Sabuni (L) på besök i Södertälje - "Inga utsatta områden 2030"
Publicerad 22 februari 2022 01:00
Uppdaterad 22 februari 2022 01:00

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni, som vill vända den negativa trenden i de utsatta i landet, besökte under måndagen Södertälje för att ta del av kommunens arbete i frågan.

Vid Södertäljebesöket togs Sabuni emot av Liberalerna gruppledare i Södertälje Metin Hawsho, fältarna Hanna Celik och Henrik Kimsjö och preventionssamordnaren Karin Manole.

Under mötet, som hölls i Mariekällskolan, lyftes bland annat det viktiga arbetet med barn och ungdomar samt förebyggandet av kriminalitet som Liberalerna i Södertälje aktivt arbetar med.

– Att en partiledare besöker Södertälje känns väldigt bra. Att de ser vårt engagemang, vårt hårda arbete och att vi gör nånting bra, säger Metin Hawsho (L) till Telgenytt.

Nyamko Sabunis besök i Södertälje går hand i hand med det nya reformprogrammet som Liberalerna lanserade under sensommaren 2021.

Ett av målen i reformprogrammet är senast 2030 ska det inte finnas några utsatta områden. Nyamko som är oerhört engagerad vill vända den negativa trenden genom besöket i Södertälje tog hon lärdom av kommunens sätt att arbeta i de utsatta områden.

Nyamko och Liberalerna menar även att alla partier behöver inse att parallellsamhällen med kriminalitet, extremism och hederskultur kommer att fortsätta att breda ut sig om inte utvecklingen vänds.

– Det förebyggande arbete är oerhört viktigt för att tränga undan kriminaliteten, det arbetar vi aktivt med, säger Hawsho.

Dela artikeln