🕝 1 minuter
Nya tågen erbjuder nu en bekvämare resa från Södertälje
Publicerad 7 maj 2023 13:54
Uppdaterad 7 maj 2023 13:57

Pressbild SJ

SJs uppgraderade X 2000-tåg trafikerar nu Stockholm-Malmö-linjen med tre dagliga avgångar måndag till fredag med i vissa uppehåll i Södertälje Syd.

Målet med den omfattande upprustningen av SJs X 2000-flotta har varit att öka resenärernas komfort på ett hållbart sätt. Genom utvecklingen av den nya stolen, inredningen och den tekniska utrustningen har man lyckats använda befintliga resurser och spara stora mängder nytillverkat stål.

Den nya elektriskt justerbara stolen, tillsammans med det utdragbara brickbordet, ger resenärerna möjlighet att skapa en anpassad plats som passar deras individuella behov och preferenser. Arbetsresenärer kan vara mer produktiva, studenter kan studera längre och de som vill koppla av kan hitta en bekväm ställning.

– Även om komfortupplevelsen är subjektiv påstår jag att det faktiskt är svårt att hitta ett lika bekvämt tåg i Europa, säger Martin Ekequist, som är ansvarig för den pågående renoveringen av X 2000.

Dessutom blir de uppgraderade X 2000-tågen mer pålitliga genom användningen av ny teknik och dubbel viktig utrustning. Syftet är att kraftigt minska antalet fel och avbrott under resan.

(Annonslänk)

Dela artikeln