🕝 2 minuter
Ny vecka med två matcher för SSK - började med seger
Publicerad 26 oktober 2023 01:35
Uppdaterad 30 oktober 2023 21:17

Marcus Eriksson segerorganisatör för SSK mot BIK Karlskoga. Foto: Shamash Oyal

SSK jagar fortfarande kontinuitet och behöver börja plocka poäng mer frekvent så de inte halkar för långt efter lagen som just nu ligger topp 6 i den Hockeyallsvenska tabellen. Förra veckan innehöll två matcher för A-laget och samma mönster fortsatte som hittills varit, att seger följdes upp av förlust.

Två segrar i rad har SSK inte mäktat med så här långt in på säsongen. 9 matcher har laget spelat och som det tjatas om så har prestationerna pendlat mellan högt och lågt, inte bara till varje match utan även i matcherna.

Fyra matcher mot lag man ännu inte mött återstår innan det har spelats en fjärdedel av serien, 3 av de lagen (AIK, Brynäs och Björklöven) ligger före SSK i tabellen och det börjar bli dags att börja bekänna färg och visa att laget är att räkna med. Snart början serien sätta sig och kommer bli en vattendelare om vilka som kommer vara topplag och vilka som kommer att befinna sig på den nedre halvan av tabellen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

Först ut är BIK Karlskoga på bortaplan ikväll och sedan möter man i ovan nämnd ordning de tre återstående lagen man ännu inte mött. Därefter kan de första 13 matcherna av serien summeras. Fyra väldigt tuffa uppgifter för SSK men om laget hittar sin högsta nivå så har man chans att ta poäng i alla fyra. Men då måste man också hitta en högre lägstanivå och överleva svackor i matcherna bättre än man gjort hittills. Annars kan det mycket väl sluta med att man kammar noll i de här matcherna istället.

BIK Karlskoga i deras hemmaborg Nobelhallen är alltid en svår bortamatch oavsett vad man heter som motståndare. En tuff match skulle vänta för SSK således.

Det var dock SSK som inledde starkast med några längre byten i anfallszon. Dock var det ändå bortalaget som släppte in första målet och fick börja jobba i uppförsbacke – igen. Men man skulle komma tillbaka och både kvittera och ta ledningen, 1-2 stod det på resultattavlan inför andra perioden. Tycker det får betecknas som rättvist då SSK hade mer puck och längre anfall. En som helhet stabil första tredjedel av matchen för Södertälje.

SSK utökade sin ledning tidigt i andra perioden till 1-3, vilket också blev slutresultatet. SSK klarade för kvällen av att försvara sin ledning och bärga tre poäng. Man behöver inte be om ursäkt för segern idag, anser att SSK var det tyngre och mer spelande laget.

-Överlag stabilt, helt rättvist resultat och jag tycker alla verkligen stämplar in idag, säger SSK:s huvudtränare Magnus Bogren om matchen.

Och var även nöjd med lagets boxplay för kvällen:

-Boxen gör det grymt bra, det är knappt någon chans vi släpper till idag.

Dock föll man in i gamla synder i början av tredje perioden med stress och lite panik-hockey när hemmalaget klev upp och gick för reducering. SSK lyckades dämpa Karlskogas momentum och kunde till slut spela av matchen hyfsat kontrollerat.

-Det är ju klart, BIK måste gå för det i 3:e, de har många skickliga spelare. Tycker ändå vi kontrollerar det bra, fortsätter Bogren.

En moralhöjare inför fredag där AIK väntar i Scaniarinken. I skrivande stund har matchen sålt omkring 4000 biljetter, borde kunna bli bra tryck i Templet på fredagskväll då matchen startar redan 18.00.

Dela artikeln