🕝 1 minuter
Södertälje sjukhus undgår ny strejk - men kan påverkas ändå
Publicerad 14 juni 2024 16:42
Uppdaterad 14 juni 2024 16:43
Foto: Alexander Isa

En ny strejk från Vårdförbundet har inletts, vilket främst berör Region Stockholms närakuter. Även om Södertälje sjukhus inte direkt omfattas, kan strejken ändå påverka sjukhusets patienter.

Vårdförbundet inledde en ny strejk i veckan, tisdagen den 11 juni klockan 11.00, vilken omfattar flera sjukhus och närakuter i Region Stockholm, men inte Södertälje sjukhus.

Trots detta kan strejken påverka patienter vid Södertälje sjukhus på grund av det nära samarbetet mellan akutsjukhusen i regionen.

- Som patient får man räkna med att planerade operationer och besök kan komma att skjutas upp. De patienter som berörs kommer att bli kontaktade av vården, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Anledningen är att Södertälje sjukhus deltar i ett nära samarbete med regionens akutsjukhus för att upprätthålla akutvården och minimera de negativa konsekvenserna för patienterna under den pågående konflikten.

– Vårt fokus är att värna patienterna och att upprätthålla akut vård och annan vård som av medicinska skäl inte kan vänta. Som patient får man räkna med att planerade operationer och besök kan komma att skjutas upp. De patienter som berörs kommer att bli kontaktade av vården.

Läs även: - Södertälje sjukhus toppar svenskt kvalitetsindex

Dela artikeln