🕝 1 minuter
Ny upphandling klar mellan Telge Energi och HSB
Publicerad 25 november 2022 05:00
Uppdaterad 24 november 2022 22:36

Arkivbild.

Ett nytt ramavtal har tecknas mellan Telge Energi och HSB som ska ligga till grund för framtida avtal. Det meddelar det kommunala bolager Telge Energi i ett pressmeddelande.

Det nya ramavtal, som Telge Energi tecknat ett med HSB Södertörn, Södermanland och Södertälje, innebär att Telge Energi levererar 100 procent förnybar el till HSB. Ett samarbete som det kommunala bolaget är glada över att skriva under på.

– Vi är mycket stolta och glada att vi fått förtroende av HSB att hjälpa deras medlemmar att göra kloka elval. Det senaste året har präglats av extremt höga elpriser, både för oss i Sverige och i Europa. Vi är därför glada över att kunna erbjuda HSB ett förmånligt elavtal med el från förnybara energikällor, säger Erik Paju, storkundsansvarig KAM på Telge Energi.

Sebastian Zetterberg, chef för fastighetsutveckling på HSB Södertörn, är en av dem som varit med och drivit upphandlingen med Telge Energi är nöjd över det nya avtalet som tecknats.

– El kommer att vara en stor utgiftspost för våra kunder och medlemmar de kommande åren. Vi har gått in i förhandlingarna med option på ganska stora volymer vilket medfört en modell som gör att priset både blir förutsägbart och konkurrenskraftigt, säger Sebastian Zetterberg

Dela artikeln