🕝 1 minuter
Ny uddamålsförlust för Nykvarn
Publicerad 12 oktober 2024 18:36
Uppdaterad 12 oktober 2024 18:36

Nykvarn kom in i lördagens match mot Kalmarsund med en 4–3 förlust efter straffar i ryggen. Resultatet blev förlust med 4–3 även den här gången, och Nykvarn lär känna en viss frustration efter att ha kammat noll i afton.

Det skiljde bara två poäng mellan lagen inför matchen, och många förväntade sig nog en jämn drabbning. Matchinledningen var också jämn och båda lagen bytte chanser med varandra i matchupptakten.

Kalmarsund kunde dock spräcka målnollan för kvällen lite drygt halvvägs in i period 1. Efter det målet var känslan lite att luften gick ur Nykvarn och bortalaget kunde utöka till 2–0 några minuter senare efter slarv från Nykvarn. I slutet av perioden fick också Nykvarn en utvisning och gav gästerna ett kanonläge att utöka återigen. Så blev dock inte fallet och den dödade utvisningen gav hemmalaget lite energi att ta med in i period 2.

Nykvarn kom ut starkare i mittenakten och till slut kom också betalningen. Efter att ha fått med sig en utvisning kunde Lucas Rigogiannis reducera i numerärt överläge efter passning från sin bror Kevin. Perioden kom sedan att få en fysisk karaktär med utvisningar åt båda håll. Målen uteblev dock och lagen gick in i pausvila med ställningen 1–2.

Inledningen på den tredje perioden blev oerhört händelserik. Det började med att Nykvarn fick en ny utvisning lite drygt en minut in i perioden, någonting som Kalmarsund endast behövde 10 sekunder för att förvalta och utöka sin ledning till 3–1. Hemmalaget replikerade dock snabbt och kunde nästan omgående reducera till 2–3 genom Niklas Ohlström. Några minuter senare skulle det smälla igen för hemmalaget då Hampus Ahrén distinkt satte kvitteringsbollen med 5:03 på klockan i period 3. Nykvarn kunde dock inte luta sig tillbaka då Kalmarsund gjorde 3–4 tre minuter efter Ahréns kvittering. Det resultatet skulle stå sig hela vägen in i mål för gästerna trots en desperat slutforcering från Nykvarn.

Målskyttar Nykvarn: Lucas Rigogiannis, Niklas Ohlström, Hampus Ahrén

Nykvarn spelar sin nästa match på bortaplan mot Mullsjö söndagen den 27e oktober.