🕝 1 minuter
Ny satsning inleds - "Hela Södertälje mot pandemin"
Publicerad 19 februari 2022 01:00
Uppdaterad 19 februari 2022 01:00

Nu på måndag, den 21 februari, inleds den nya satsningen ”Hela Södertälje mot pandemin” och pågår under vecka 8-10.

En satsning på initiativ av Region Stockholm för att underlätta för Södertäljebor, kunder, företagare och besökare att vaccinera sig.

Regeringen slopade alla restriktoner den 9 februari, men Södertäljes stadsderiktör Stefan Hollmark menar att det fortfarande är viktigt att öka vaccinationstäckningen i kommunen.

– Vi har fortfarande hög smittspridning i samhället och pandemin är inte över för att de flesta restriktioner lyfts. Varje stick räknas, säger Stefan Hollmark, stadsdirektör.

Målet med den nya satsningen, ”Hela Södertälje mot pandemin”, är att göra det så enkelt som möjligt att vaccinera sig men också få svar på sina frågor om vaccin, vaccination och biverkningar.

Kapaciteten utökas från en till fyra vaccinationsbussar och tillsammans med flerspråkiga hälsoinformatörer kommer bussarna att finna på nio fasta platser i Södertälje och erbjuder vaccinet även under kvällstid.

– Så länge det finns personer som riskerar svår sjukdom och död behöver vi göra det vi kan för att så många som möjligt vaccinerar sig, säger Juan Copovi-Mena, vd Telge AB.

Dela artikeln