🕝 1 minuter
Ny satsning för att locka nystartade företag till Södertälje
Publicerad 6 april 2022 02:00
Uppdaterad 6 april 2022 02:00

De senaste tio åren har det årligen startats cirka 500-600 nya företag i Södertälje kommun.

Nu vill kommunen att fler nya företag söker sig till Södertälje genom att anordna en nyföretagardag för att hjälpa dem växa.

Nästa månad, den 6 maj, presenterar Södertälje Science Park den nya satsning med syfte att ge nya företag bästa möjliga förutsättningar att starta, driva och utveckla sina verksamheter.

– Det är viktigt att nya företag får en bra start, säger Jonas Karlsson, näringslivschef i Södertälje kommun i ett pressmeddelande.

Södertälje kommun, som är en del satsningen, vill att fler företag startar i kommunen för att bidra med tillväxt och arbetstillfällen i Södertälje. Tage Gripenstam, som är ordförande i politiska styrgruppen för ett bättre företagsklimat, har valt att ge extra medel till satsningen.

– Nya företag är viktiga för Södertälje kommun. Därför vill vi hjälpa dem att snabbt får nya nätverk som ger dem chansen att växa och göra goda affärer, säger Tage Gripenstam i pressmeddelandet

Nyföretagardagen den 6 maj är ett kostnadsfritt event som blir för första satsningen i sitt slag. Kommunens samarbete sträcker sig från Nykvarn till Salem och riktar sig strukturerat mot nystartade företag.

Dela artikeln