Nöje
🕝 1 minuter
Ny pjäs om Gilgamesh och jakten på odödligheten
Publicerad 25 augusti 2023 16:36
Uppdaterad 25 augusti 2023 19:24

Foto: Privat

Under helgen kommer den familjevänliga pjäsen ”Gilgamesh – jakten på odödligheten” att visas. I samarbete med Statens Kulturråd har pjäsen producerats av LFI, Läsfrämjarinstitutet, och kommer att presenteras i en ny tolkning på Oktoberteatern i Södertälje.

– Vi erbjuder publiken en magisk berättelse och vet att det är otroligt inspirerande för andra barn att se barnskådespelare på scen. Vår ensemble är helt fantastisk, som axlar detta ansvar. De har utmanats och utvecklats enormt både individuellt och som ensemble, säger Marlen Eskander, verksamhetschef på LFI.

Pjäsen bygger på världens äldsta skönlitterära verk, som är över 4000 år gammalt, och presenteras i en förnyad tolkning med en barnensemble samt samarbete från El-sistema och Assyriska fotbollsföreningen.

Kungen Gilgamesh och Enkido ger sig ut på äventyr bland monster och gudar i jakten på odödlighet och svar på livets stora frågor. Syftet är att öka läslusten hos unga och bidra till positiv identitetsbildning från forna Mesopotamien, nuvarande Irak.

Under två dagar, lördag den 26 augusti och söndag den 27:e klockan 13:00, erbjuder LFI en magisk berättelse och inspirerar genom barnskådespelare på scen.

– Teaterpjäsen kommer att spelas under Södertäljefestivalen och är därmed en del av
programmet, säger Marlen Eskander.

Foto: Privat

Marlen Eskander, verksamhetschef på LFI.

Dela artikeln