🕝 1 minuter
Ny mätning: Södertäljes badvatten håller hög kvalitet
Publicerad 19 juni 2024 18:16
Uppdaterad 19 juni 2024 18:16
Foto: Alexander Isa

En ny mätning av badvattnet vid Södertäljes kommunala badplatser visar på god kvalitet. Det rapporterar kommunen på sin hemsida.

Förra veckan, måndagen den 10 juni, genomförde Södertälje kommun mätningar av vattenkvaliteten vid sina kommunala badplatser. Resultaten visade att vattnet vid Mälarbadet, Nya Malmsjöbadet, Eklundsnäsbadet, Bränningestrandbadet och Näsetsudde håller god kvalitet.

Under sommaren utför kommunen regelbundna tester av vattenkvaliteten på alla sina badplatser för att säkerställa att vattnet uppfyller godkända standarder. Proverna tas enligt EU krav för badvattenkvalitet, vilket innebär att man undersöker förekomsten av E. coli och andra potentiellt skadliga bakterier, samt kontrollerar vattentemperaturen och förekomsten av alger. Proverna skickas därefter till ett laboratorium för noggrann analys.

Resultaten från mätningarna den 10 juni visar att badvattnet i Södertälje är säkert för bad, vilket ger invånarna trygghet inför sommarens badsäsong.

– Det är roligt att vi kan säga att vi har en god kvalitet på Södertäljes badplatser. Provtagningen den 10 juni visar att alla värden var godkända enligt EU-normen, säger Kaj Karlsson, chef på fastighetsservice på Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

Aktuell Badtemperatur i Södertälje, 19 juni.
Eklundsnäsbadet: 19.4
Näsets udde(Glashyttan): 16.5
Nya Malmsjöbadet: 19.7
Farstanäsbadet: 18.3
Åbynäsbadet: 17.8
Bergabadet: 20.4
Mälarbadet: -
Bränningestrand: -

Dela artikeln