🕝 2 minuter
Nyöppnade matbutiken utsatt för upprepade misstänkta attentat
Publicerad 22 juni 2024 06:10
Uppdaterad 22 juni 2024 12:16
Foto: Shamash Oyal

Den nyöppnade matbutiken VARDAX har på kort tid utsatts för flera misstänkta inbrottsförsök och attentat, enligt ägaren. Senast inträffade en incident då räddningstjänsten och polis kallades till platsen efter ett larm om brand i lokalen.

Under midsommarnatten kallades räddningstjänsten och polis till matbutiken VARDAX på Klockarvägen i Södertälje efter ett larm om brand. Den 3 juni öppnade butiken i Coops gamla lokaler, men har sedan dess drabbats av flera incidenter.

Bröderna Ashour och Andre Anwer öppnade i Coops gamla lokaler på Klockarvägen i Geneta. Foto: Alexander Isa

Natten mot måndag, den 17 juni, tidigare i veckan krossades flera rutor i butiken, men inbrottsförsöket avbröts då personal befann sig i lokalen och gärningspersonen lämnade platsen innan polisen hann anlända till platsen.

Några dagar senare, natten mot lördag vid 01-tiden, inträffade ännu en händelse. Denna gång larmades räddningstjänsten till platsen för att hantera en brand i matbutiken. Vid ankomst upptäcktes en krossad ruta och en mindre brand inne i fastigheten.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden och förhindra vidare spridning.

Natten mot måndag i början av veckan utsattes livsmedelsbutiken för misstänkt sabotage. Foto: Privat.

Tidigare i veckan berättade ägaren till matbutiken VARDAX för Telgenytt att de misstänker sabotage riktat mot deras etablering, uppgifter som polisen i nuläget inte har bekräftat. Ägaren menar att butiken, som erbjuder ett brett sortiment och Södertäljes billigaste matkasse, har satt ett starkt avtryck i området och lockar kunder från hela staden.

- Vi är stolta över att erbjuda Södertäljes billigaste matkasse och sådana händelser kommer aldrig att påverka vår strategi på något sätt alls, säger butikens ägare.

Den senaste incidenten har tvingat ägarna att hålla stängt tills lokalen sanerats.

Läs även: - Bröderna Ashour och Andre tar över Coops tidigare lokal

Midsommarnatten var det dags för ännu en incident. Foto: Shamash Oyal
Foto: Shamash Oyal
Dela artikeln