🕝 1 minuter
Ny linje ska knyta samman Södertälje och de baltiska länderna
Publicerad 29 maj 2022 02:00
Uppdaterad 29 maj 2022 02:00

Foto: Telge.

Nu öppnas en helt ny linje mellan Södertälje och Riga som ska förstärka förbindelsen mellan Södertälje hamn och de Baltiska länderna.

Sträckan kommer att trafikeras tre dagar i veckan med Ro-ro-fartyget Midas och är ny satsning från bolaget Scandic Line.

Södertälje hamn är den tredje största bilimporthamnen i Sverige, men även den enda enda bilimporthamnen längs den svenska Östersjökusten.

Med sin unika placering har hamnen närhet till infrastruktur, Stockholm och Mälardalen och befinner sig även i en av Sveriges mest expansiva regioner.

– Vi har länge sökt efter ett upplägg som knyter samman Södertälje hamn med Baltikum. Vi är porten mot Stockholm/Mälardalen och ser stor potential med en godslinje mellan Riga och oss, säger Per Fredman, vice VD i ett pressmeddelande.

Den nya sträckan med Roll on/Roll off-fartyget Midas, som hyrs hyrs in från Godby Shipping, kommer främst att frakta byggmaterial, husmoduler, lastbilar och bilar.

Den nya sträckan mellan Södertälje och Riga är i linje med hamnens mål om öka volymerna och för att utveckla affären.

– Vi jobbar ständigt för att öka volymerna i hamnen. Vi har ett antal projekt på gång och det känns jättebra att vi är i gång med denna linje nu, säger Per Fredman.

Dela artikeln