🕝 1 minuter
Nu tas det första spadtaget för Ronnas nya fritidsgård
Publicerad 13 januari 2023 14:56
Uppdaterad 13 januari 2023 14:56

Foto: Telge.

Bårstaskolan i Ronna kommer att omvandlas till en ny fritidsgård. Nu bjuder Telge Fastigheter boende i närområdet och nyfikna att delta vid det första spadtaget.

Beslutat om att bygga en ny fritidsgård fattades år 2020 av kommunen och den 17 januari inleds bygget som förväntas vara klart under våren 2024.

”Tanken är att den nya mötesplatsen ska bli en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Aktivitetshuset ska även kunna användas för övriga kulturaktiviteter, föreningsdriven verksamhet och andra kommunala verksamheter som skolor och kulturskolan.”, skriver Södertälje kommunen i ett pressmeddelande.

I bygget står klar kommer ungdomarna ha tillgång till bland annat en musikstudio och replokaler för unga att utöva sin musik och passion, en dans- och festlokal för unga att socialisera sig, ett LAN-rum för att spela dataspel, ett kreativitetsrum, sk makespace för unga att uttrycka sin kreativitet, odlingsverksamhet, teaterverksamhet, podcast- och filmproduktion och friluftslivsaktiviteter för att uppleva naturen.

Dessutom kommer det finnas föreläsningar om viktiga ämnen som psykisk ohälsa, jämställdhet och inkludering, för att stödja ungdomarnas personliga utveckling.

Den nya fritidsgården som beräknas att så klart våren 2024 är ett viktigt projekt för att erbjuda ungdomar i Ronna, och närområdet, en plats att träffas samt delta i olika aktiviteter för en positiv utveckling.

När första spadtaget tas, tisdagen den 17 januari, kommer bland annat styrelseordförande Lars Greger(MP) från Telge Fastigheter, kommunstyrelsens ordförande Boel Godner(S), kultur- och fritidschef Maria Lindeberg samt distriktschefen Elin Westberg från Skanska att vara närvarande i Ronna.

Dela artikeln