🕝 2 minuter
Nu stänger familjerestaurangen efter 20 år - Ett känslosamt farväl
Publicerad 28 maj 2022 02:00
Uppdaterad 28 maj 2022 02:00

Foto: Alex Ataseven.

En ovanligt tyst lunch, tårar som fälldes och ett känslosamt farväl.

Telgenytt befann sig i Östertälje när Nois Thaimat serverades de sista tallrikarna.

Vi kliver in i den blå byggnaden i Östertälje, som nästintill blivit ett landmärke för Södertäljeborna, och precis som vanligt möts vi av härliga leende bakom disken.

Leendet får ett äldre par att stanna till vid kassan och slutligen kan kvinnan inte hålla tillbaka sina tårar längre. Hennes man håller henne i handen samtidigt som han berättar om hur han minns när de kom hit första gången – för cirka två decennier sedan.

En mindre kö bildas bakom oss under lunchrusningen, men det är ok. Ingen har bråttom tillbaka till jobbet denna dag.

Vi beställer, tar ett bort och precis som väntat var maten fantastisk god.

Just denna dag stannade flera till vid dörren påväg ut. Tittade tillbaka in i lokalen och fortsatte ut med huvudet böjd. En sista måltid och ett känslosamt farväl.

Telgenytt försökte talat med ägaren som önskade lugn och ro, men kunde kort kommenterar att man har en god dialog med kommunen och ser positivt på framtiden.

– Vi vill passa på att tacka alla kunder för de här åren och hoppas komma tillbaka på ett eller annat sätt, säger Noi till Telgenytt.

Nois Thaimat serverade den sista tallriken i onsdags, den 25 maj, men mannen framför oss i kassan tog det säkra före det osäkra. När han köpte sin lunch passade han på att bunkra upp med ytterliga 20 take-away-lådor för att ta med sig hem.

Något som vi själva också borde ha gjort.

Läs även – Nois Thaimat måste rivas – Eller?

Dela artikeln