🕝 1 minuter
Nu öppnar Victoriahem dörren för sina gratisutbildningar
Publicerad 31 augusti 2022 12:57
Uppdaterad 31 augusti 2022 12:57

Pressbild: Victoriahem.

Tidigare i år ingick Victoriahem ett samarbetsavtal med SBB och Mamma United för att förebygga utanförskap och fysisk samt psykisk ohälsa i sina bostadsområden.

Nu inleder bolaget kostnadsfria utbildningar i hälsa och samhällskunskap för mammor i Ronna och Fornhöjden.

– Victoriahem stöttar den här insatsen för att vi har sett att Mamma Uniteds arbete har gett bra resultat. Vi vill ge mammor i våra bostadsområden en möjlighet att öka sin kunskap om samhället och att skapa ett större nätverk. I den här utbildningen kan de även få expertsvar på sina frågor, säger Imran Raza, områdeschef för Victoriahem i Södertälje.

Utbildningen, som är en beprövad och väl utvärderad metod, ger deltagarna förkunskaper i kost och motion, föräldraskap och motivation samt kunskap om den svenska arbetsmarknaden och socialtjänsten.

Imran Raza, områdeschef i Södertälje för Victoriahem.

Deltagarna träffas tio gånger, cirka två timmar per träff, och utbildas av bland annat läkare, poliser, socialsekreterare samt andra kvinnor som genomfört utbildningen och besitter goda kunskaper.

– Mammorna får information som man behöver för att bli starkare både som förälder och som kvinna. De kvinnor som deltar i Mamma Uniteds utbildning kommer inte att ångra sig. De får kunskap helt gratis, de är med i ett socialt sammanhang, de får träffa andra mammor, träna det svenska språket och mycket annat, säger Duaa Veder Abdulkadir, som själv genomgått utbildningen.

Utbildningen i Fornhöjden börjar den 6 september och i Ronna den 7 september och anmälan görs på Mamma Uniteds egna hemsida.

Dela artikeln