🕝 1 minuter
Nu öppnar nomineringen till kommunens fina utmärkelse
Publicerad 19 september 2022 22:35
Uppdaterad 19 september 2022 22:41

Tidigare finalisterna Second hand till hjälp, Saltå kvarn och Läsfrämjarinstitutet. Foto: Privat.

Känner du någon person, en förening eller ett företag som aktivt arbetar med hållbarhetsfrågor?

Då ska du passa på att nominera ditt förslag när kommunen idag öppnar nomineringen till utmärkelsen.

Varje år tilldelas utmärkelsen ”Södertäljes hållbarhetspris” med syfte att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar hållbar utveckling i kommunen.

”I begreppet hållbar utveckling ingår ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet och priset delas ut för ideella och yrkesmässiga insatser inom en eller flera av de tre dimensionerna. Alla medborgare i Södertälje kan nominera en kandidat till hållbarhetspriset.”, skriver Södertälje kommun på sin hemsida.

2021 blev finalisterna Second hand till hjälp, Saltå kvarn och Läsfrämjarinstitutet, där den förstnämnda kammande hem utmärkelsen.

– I samband med att vi fick hållbarhetspriset 2021 så var det flera av våra stamkunder som hade uppmärksammat det och gratulerade oss. Men framför allt så upplevde jag att våra anställda kände sig stolta över utmärkelsen och försökte sprida information om det, säger Jan Johansson butikschef på Second hand i Viksängen till Södertälje kommun.

Kommunen öppnade nomineringen idag, 19 september, där juryn består av Södertälje kommuns hållbarhetsutskott och utser två eller tre finalister till priset, varav en vinnare. 

Här kan du lämna in ditt förslag.

Dela artikeln