Senaste nytt
🕝 3 minuter
Nu öppnar MAX sin nya restaurang i Moraberg
Publicerad 11 juni 2024 11:00
Uppdaterad 11 juni 2024 11:00
Foto: Alexander Isa

MAX fortsätter sin expansion och inviger nu sin 153 restaurang i Sverige, belägen i Moraberg. Den nya restaurangen erbjuder plats för 240 gäster och skapar över 50 nya jobb i området.

MAX, grundat i Gällivare 1968 av Curt Bergfors och Britta Fredriksson, fortsätter sin tillväxtresa med öppnandet av sin 153 restaurang Södertälje. Den nya enheten, strategiskt placerad vid knutpunkten för E4 och E20, har kapacitet för cirka 240 gäster och erbjuder generösa parkeringsmöjligheter samt drive-in.

- Vi är oerhört glada att äntligen få öppna i Moraberg. Det är ett fantastiskt läge, troligen ett av Storstockholms bästa lägen. Vi har länge varit på jakt efter ytterligare ett läge i området eftersom Södertälje är en stor och viktig marknad, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Max Moraberg öppnar sina dörrarna för allmänheten imorgon, onsdagen den 12 juni. Foto: Alexander Isa

Restaurangen, som öppnar imorgon, onsdag den 12 juni, har 130 sittplatser inomhus och 113 utomhus. Dessutom har MAX installerat flera snabbladdare för elbilar, vilket är en del av kedjans satsning på hållbarhet.

- Vi planerar för 16 snabbladdare och det beräknas bli klart efter årsskiftet. Vi vill underlätta för våra gäster så de kan ladda bilen medan de avnjuter Sveriges godaste burgare, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Öppningsceremonin kommer att ledas av Richard Bergfors, koncernchef, och Christoffer Bergfors, vice koncernchef, tillsammans med restaurangchef Johni Amsih. På plats för att klippa det röda bandet finns SBBKs kommunikationsansvarige, Axel Gustafsson, och spelarna Ludvig Lindby och Emilia Englund samt representanter och Södertälje SK. Två klubbar som MAX sponsrar.

- SBBK är jätteglada över att MAX Burgers stöttar vår verksamhet, dels alla 1000 barn och ungdomar i vår ordinarie verksamhet samt Mötesplats Södertälje som aktiverar 4000 barn under sommarlovet. Det är väldigt positivt att fler aktörer väljer att stötta SBBKs projekt som bidrar till ett tryggt och aktivt samhälle, säger Anders Jeansson, Försäljnings- och Marknadsansvarig SBBK.

Från SSK deltar sportchef Dragan Umicevic tillsammans med spelarna Egor Polin och Oliver Håkanson.

- Vi önskar vår partner MAX Burgers stort lycka till med sin nya restaurang. Det är glädjande att företag etablerar och utökar sin verksamhet i stan och vi är stolta över att de väljer att marknadsföra sig genom Södertälje Sportklubb. Jag rekommenderar alla hungriga SSK:are att besöka MAX i helgen och beställa SSK-målet där en del av intäkten går tillbaka till klubben, säger Marcus Palm, ansvarig för försäljning och marknad på SSK.

Nya Max Moraberg har E4 som granne. Foto: Alexander Isa

MAX har sedan tidigare två restauranger i området, en på Ängsgatan i Södertälje som öppnade 1999 och en i Nykvarn som öppnade 2023. Med den nya restaurangen fördjupar kedjan sin anknytning till stadens idrottsverksamheter.

- MAX har en lång historia av att stötta föreningar och idrottsinitiativ och vi är oerhört stolta över att vara en del av SSK och SBBK fortsatta satsning inom basketen respektive hockeyn, avsluter Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Den nya restaurangen i Moraberg ligger på Klastorpsvägen 6, och kommer att ha öppet måndag till söndag klockan 09:00 – 02:00.

Foto: Alexander Isa
Dela artikeln