🕝 2 minuter
Nu omvandlas stadskärnan till en stor matfestival
Publicerad 4 juni 2024 11:30
Uppdaterad 4 juni 2024 17:35
Storgatan vid 12 tiden på öppningsdagen. Foto: Alexander Isa

Från och med idag förvandlas stadens centrala gågata under fyra dagar till en mötesplats med mat från 20 länder.

Efter fem år är International Food Festival tillbaka i Södertälje. Geraud Markets, som har arrangerat International Food Festival (tidigare känt som International Street Market) i över 15 år, återför autentiska matupplevelser från hela världen till Sverige.

Festivalen, som senast besökte Södertälje 2019, har nu utvidgats och kommer till staden med sitt rika utbud.

I fjol besökte festivalen 26 städer i Sverige, med Södertälje som en av de utvalda 2024. Med över 30 matstånd representerande 20 olika länder, lovar evenemanget att bli större än någonsin tidigare. Besökarna kan förvänta sig en mängd olika smaker och nationalrätter som speglar den globala matkulturen.

Över 10 matstånd enbart vi Stora Torget. Bild tagenmåndagskvällen.Foto: Alexander Isa

Nyhet för årets festival är att den kommer att äga rum längs Södertäljes centrala gågata, vilket förväntas förbättra matupplevelsen och samtidigt bidra till en livfull och festlig atmosfär i centrum.

– Det känns jätteroligt att den stora matmarknaden kommer tillbaka till Södertälje. Vi vet att den är uppskattad, skapar god stämning och lockar många besökare till stan för att smaka på rätter från hela världen, vilket också gynnar våra många lokala verksamheter. Nu längtar vi efter att ses här i Södertälje under en härlig sommarsol, sade Malin Eriksson, Event- och kundansvarig på Södertälje City vid ett tidigare tillfälle.

Matfestivalen hålls från den 4 till 8 juni.

Storgatan på måndagskvällen . Foto: Alexander Isa
Järnagatan. Foto: Alexander Isa
Järnagatan. Foto: Alexander Isa
Dela artikeln