🕝 1 minuter
Nu ökar resebokningarna - Kanarieöarna populärast
Publicerad 9 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 9 oktober 2021 02:00

I fredags meddelade UD att den pandemirelaterade avrådan från utlandsresor till hela världen kommer lyftas den 1 oktober.

Nu rapporterar resebyrån Ticket man redan ett par timmar efter beskedet märkte en kraftig ökning på sökandet efter utlandsresor. Bokningar av semesterresor ökade med hela 36 procent och bokningar till resmål utanför Europa har mer än dubblades på ett par dagar.

– Kanarieöarna är som vanligt den mest populära vinterdestinationen, men därefter är topplistan inte sig lik eftersom kunderna anpassat sina semesterplaner efter resmålens inresebegränsningar. Bangkok som vanligtvis är en vinterfavorit lyser till exempel med sin frånvaro eftersom de har krav på 14 dagars karantän, medan Phuket som har ett undantag från karantänkravet fortfarande är populärt, säger Michael Kapil.

”Det är fortfarande många länder som har stängda gränser eller krav på karantän för inresande, så trots lyft UD-avrådan är det ett begränsat antal resmål som är aktuella för svenska turister.”, skriver Ticket i pressmeddelandet.

Topp 10 bokade långresmål:

  1. Gran Canaria, Spanien
  2. Dubai, Förenade Arabemiraten
  3. Phuket, Thailand
  4. Playa del Carmen, Mexiko
  5. Madeira, Portugal
  6. Malé, Maldiverna
  7. Miami, USA
  8. Hurghada, Egypten
  9. New York, USA
  10. Sal, Kap Verde

Fakta: resebyrån Ticket

Dela artikeln