Sport
🕝 1 minuter
Nu inleds basketfesten Scania Cup i Södertälje
Publicerad 6 april 2023 16:38
Uppdaterad 6 april 2023 16:49

Foto: Pexels

Flertalet skolsalar använd som övernattningslokaler för tävlande och flera hotell i Södertälje är nästintill fullbokade. Scania Cup, som arrangerats för 41:a gången, har inletts.

I mars arrangerade SBBK turnering ”SBBK Street Basket Challenge” som är en stor turnering för skolor runt om i Södertälje. Nu inleddes nästa stora turneringen som äger rum under påsken – en inbjudningsturnering för de bästa lagen från de nordiska länderna i årskullarna 2004 till 2010.

Årets upplaga av Scania Cup, som arrangeras av Södertälje Basketbollklubb, SBBK, kommer att slå deltagarrekord med över 180 deltagande lag som spelar i 14 hallar runt om i Södertälje.

Turneringen, som också kallas Nordiska mästerskapen, är en höjdpunkt på året för många lag.

I mars arrangerade Södertälje basketbollklubb turneringen ”Street Basket Challenge”.

”Under turneringen anordnas även en clinic för domare som leds av domarchefen för Euroleague (motsvarigheten till Champions League i fotboll). Här deltar domare från hela Europa, USA och Australien. SBBK ser fram emot denna basketfest och att Södertäljes affärer och restauranger får besök av våra lag och lagföräldrar under påsken.”, skriver SBBK på sin hemsida.

Scania Cup 2023 inleds idag den 6 och pågår fram till 10 april, men matcherna kommer att spelas från imorgon, 7 april. Under turneringen kommer minst 524 matcher att live-streamas från 17 olika planer.

Streama turneringen här.

Dela artikeln